Saturday, February 19, 2011

Tango Argentinian

Tzantzosh si erotic, tangoul este o adevarata institutie in Argentina. In cautarea de noi experiente, am petrecut revelionul cu tematica de tango, la un restaurant-milongarie din Buenos Aires. La program, masa cu meniu fix, spectacol, voie buna si antren. Este o experienta care trebuie incercata macar o data in viata (preferabil doar o data, si doar daca nu o puteti evita).

Totul parea blocat in anii 30-40, de la costume la muzica (evident, cu Zaraza in prim-plan), la fel ca si sistemul de canalizare si de apa curenta a orasului. La mesele vecine, legendele vii (si semi) ale disciplinei. 
O aud pe Dra Pusha pe fundal cum bombane "sa-ti bati joc de marele Anibal Troilo, asta e bataie de joc"
Concursul zilei: cine a spus: "There is a fine line between Kung Fu and Tango" ?
Iata o scurta lista cu ingredientele necesare unei performante impresionante (pentru baieti):
-         Mustacioara subtire, gen Clark Gable, sa arati ca ai valoare si nu-ti pasa ca arati ca bunica-tu la inmormantare
-         Par geluit de pe frunte pana la ceafa. Capul trebuie sa straluceasca (sa te vaza femela mai usor). La ceafa, totul se incheie cu cativa carliontzi stil ratzusca bine dati cu gel sa nu fluture
-         Costum inchis la culoare, camashe deschisa (la culoare si gat), triunghi de batista alba la piept
-          Relaxarea este interzisa. Totul serios, macho si dominator, ca doar n-ai venit acolo sa te distrezi.
-         Invitatia la tango nu se face niciodata verbal. Iti alegi victima, te incrunti la ea ca un Banderas si faci un semn discret cu capul, sa se vada din celalalt capat al salii. Daca ai gatul intzepenit, stai acasa. Daca ai capul destul de stralucitor, femela da din cap discret ca "hai” si te-ai dus a o culegi. Daca nu vrea, se face ca nu vede si tu o injuri in gand cu toata familia ei de pitzipoanca.
-         Atitudinea batzoasa este esentiala. Trebuie sa fii mai mandru decat daca ai avea un bar de zi la Comarnic pe DN1 si l-ai si batut pe Kasparov la table. Partea de sus a corpului este imobila, doar picioarele se misca sub tine si te muta in functie de unde e mai liber.
Inainte de concurs arbitrii testeaza flexibilitatea competitorilor
 Acestea fiind spuse, este un dans foarte estetic si interesant pentru ca nu impune reguli clare, ci mai degraba niste principii generale, si lasa mult loc improvizatiei. Din cate am inteles eu, in Argentina a ramas tangoul traditionalist, cu puristi care nu vor sa schimbe nimic, iar in Europa dansul s-a dezvoltat mult si s-a modernizat. Am facut si eu un curs de o ora, as fi luat mai mult dar mi s-a terminat gelu’ de par.

Inca vreo 2 poze de la revelionul cu pricina... 

ceva de corazon azul

... o seara de neuitat !
Mai ales pt Dra Pusha careia meniul si locatia i-au amintit de un revelion in '78 la Busteni, cu tot personalul TESA al intreprinderii, si cu Aurelian Andreescu in direct ! Pe vremea aia, cantaretii erau cantareti...

No comments:

Post a Comment