Thursday, February 10, 2011

Calafat story


Cateva amintiri din El Calafate, locul celebru pentru ghetarul sau Perito Moreno, care provoaca faimosul si unicul fenomen de “4 anotimpuri intr-o singura zi”. La capitolul “de-astea avem si noi”, Dra Pusha isi aminteste ca in 1975 a fost intr-o delegatie de schimb de experienta in Germania Democrata, si a experimentat acelasi fenomen, dar mai tare, ca pe vremea aia  n-aveau fleece si gore-tex, doar paltoane de postav pentru export.
El Calafate nu este deloc similar cu omonimul sau din Romania; este un orasel chic, turistic si modern (seamana cu Rashinari-ul din vremurile bune, sugereaza Dra Pusha care a batut blocul comunist in lung si in lat cu delegatii si concedii).
Din cate mi-au spus colegii de calatorie, ar mai exista un loc in care poti experimenta 4 anotimpuri in aceeasi zi, fara sa iesi in strada, si anume in Amsterdam. Unii zic ca au prins chiar mai mult de 4, daca coffee shop-ul deschidea dimineata mai devreme.

Perito Moreno e printre putinii ghetari care nu e in curs de disparitie, desi expertii in incalzire globala l-au rugat sa faca un efort
Mai mare ca mall-ul din Pitesti

Pentru sufletele sensibile, niste cultura:
Poza artistica - evident in alb-negru. Poate simboliza libertatea in captivitate, precaritatea conditiei umane, sau ce va trece prin cap. De fapt, e doar un tampit care fumeaza uitandu-se la televizor.

Restul pozelor de la Calafat:

cu respect !

3 comments:

  1. despre ce mai imi trece prin cap privind poze din astea artistice: "ma doare-n pinza de paianjen".
    mimi-poetica, nu-i asa?

    ReplyDelete
  2. arta bruta! ce mai in sus in jos!

    ReplyDelete