Wednesday, March 2, 2011

Valparaiso



La o ora si ceva de Santiago de Chile, oras-port pe malul oceanului, Valparaiso arata undeva la mijloc intre un capat de linie pentru hippie dezabuzati de inutilitatea propriei lor existente, si Mangalia anilor 70.
Acum, sa nu intelegem gresit. Orasul in sine este foarte estetic, cu un ocean super-albastru si niste coline acoperite cu casute paraginite imbracate in tabla ondulata multicolora, unde nu-i bine sa umbli dupa ora 5 dupa-amiaza fara pistol. Saracia e frumoasa, daca-i bine prezentata si preferabil pe dealuri.

Nu stiu daca prefer sa locuiesc in cladire sau in lift

Mai e un port comercial plin de containere multicolore si ele, unde se mai opresc si navele de croaziera sa vada dom’ manager ce colorata e saracia si sa viseze un pic la o viata simpla si libera, fara griji ca ti-au scazut actiunile la bursa.

Dar, daca te uiti dincolo de superbele graffitti, marea albastra si culorile caselor, nu poti sa nu simti ceva cam trist in aer. Mi-a zis un localnic ca sunt probleme mari cu drogurile, traficul de carne vie (si nu numai), mucideri etc.
Alba ca zapada si cei 4 pisici in greva

Pe strazi, o gramada de hipioti si rockeri de toate natiile cersesc cu juma’ de gura, si tigancile iti dau in carti. Pentru ascultatorii nostri care nu stie ce ignora, in America de Sud “gitano” nu se refera la o etnie, ci este o cariera profesionala, ca de etnie-s tot maicashi de-ai lor. N-am incercat sa aflu daca necesita studii superioare, dar se ocupa cu ghicitul in palma (audit manual), previziuni financiar-amoroase de tarot si alte activitati de consultanta. 
Presedintele Salvador Allende, care a avut proasta idee sa fie de stanga, a castigat statutul de martir cu ocazia asta  
Intre ideal si realitate...
 
Zeita vie acestor jitani este o buna prietena a Drei Pusha, faimoasa Urania (aia care vorbeste non-stop de 10 ani nu mai stiu pe ce post de nici n-a terminat de prezis ca deja s-a implinit).

Inca 2 poze din oras...

3 comments:

  1. Ben tres bine. Jolies photos mais pour ceux qui parlent pas le roumain merci.

    ReplyDelete
  2. c'est le jeu, fallait pas y aller !

    ReplyDelete