Wednesday, March 9, 2011

De la Montevideo la Punta del Ghiavlo

 Sora mai mica a Argentinei, Uruguayul este mai relaxat  si pare sa fi retinut chiar mai mult din atmosfera interbelica de care nici macar nu a avut parte vreodata. Mult timp, micuta tara a fost un mar al discordiei intre Brazilia si Argentina, tensiunile culminand intr-un razboi de aproape 2 zile care a fost rezolvat gratie unui meci de fotbal. Brazilia a castigat pana la urma, si Argentina a fost nevoita sa-si “tina porcaria” (citat din actul de armistitiu) si sa pastreze Uruguayul. Din fericire, decat sa ramana sub cizma argentiniana, uruguayenii au preferat sa-si ceara independenta, conform principiului “dom’le, ne vindem tzara?” Dar nu mai ma iau de Iliescu ca iar ma cearta Dra Pusha.
Au construit o casa draguta langa Hotelul Sindicatelor
Pisici plictisite sa pazeasca masina
Iata poza artistica a zilei, sa nu ziceti ca-s insensibil. Era un pisoi in gang la care se uita fata, dar nu a iesit pe licula.

Montevideo este un amestec bizar de arhitectura coloniala un pic deteriorata, si blocuri parca aduse din Falticeni. Oamenii sunt foarte calzi, in principal din cauza lipsei aerului conditionat.
Azi la CEC un leu depui... Nici o masa fara peshte !
Modificarea genetica nu are limite. aici rezultatul nefericit al unei incrucisari dintre o masina si un sifonier



Magazin de tango, cu miros de sufragerie de bunici neaerisita de la pensia trecuta
 Evident, si aici tangoul este rege. De altfel, se pare ca Carlos Gardel, copilul minune al disciplinei, era din Montevideo ( i se spunea “Carlos de la Montevideo”)



La capitolul mancare, uruguayenii sunt convinsi ca ei au inventat de fapt majoritatea specialitatilor argentiniene, asa cum romanii cred ca au inventat sarmalele sau painea prajita.
Foarte bun in Uruguay este chivito, un sandwich mai mult carne si oua, si faimosul churro, un fel de gogoase tubulara care vine sub 3 forme:
-         churro con chocolate: 25 pesos
-         churro con dulce de leche: 25 pesos
-         churro comun (cu zahar pudra): 10 pesos (in acest caz, “comun” inseamna ca trebuie sa-l imparti cu urmatorul client de la coada)
Dra Pusha a stat de doua ori la coada ca “ea nu imparte cu nimeni”.

Sculuri, gablonzuri... Magazinul preferat al Drei Pusha, cu gandul la nepotelul ei Nelutu Ciucardel, ce bine i-ar prinde pe scena o vesta crosetata
... fara cuvinte
 Pe scurt, o tara frumoasa si relaxata. Restul pozelor de la Montevideo:

In a doua parte a calatoriei, am fost la plaje la Punta del Diablo, un satuc pescaresc devenit foarte la moda din cauza numelui. Cateva poze de aici, am fost mai mult in apa iar Dra Pusha a “lucrat” la scenariul ei de telenovela.

Cateva poze de acolo:
Restul pozelor...
Cu respect !

1 comment:

  1. Bai Alex, tu la birou nu te mai duci? Ca noi ne ofticam aicea uitandu-ne la pozele tale... :)

    ReplyDelete