Thursday, January 12, 2017

S-o ardem minimalist !



Stati jos.

Mai deunazi a primit Dra Pusha un e-mail batut la masina, care zicea:




Ce-i drept, cand m-au contactat, colegii Drei Pusha aveau ochii rosii de nervi si de nesomn si m-au rugat cu lacrimi in ochi sa o duc cat mai departe, si sa nu ezit in fata niciunei activitati cu risc de vatamare fizica sau chiar mai mult.
Pe de alta parte, avand in vedere ca la noi in Romania viitorul se cam mocaie in faza de prezent, m-am gandit ca este o ocazie buna sa iscodesc ce s-a mai inventat in materie de branding, mamaliga, cultura, conspiratii cu sau fara Soros, cei mai indragiti interpreti de Biblie pe ritmuri tropicale..


De cum am ajuns, am agreat cu Dra Pusha sa incepem sa traim exact ca niste localnici: aruncam hartia igienica doar la cosul de gunoi, ne relaxam putin pe partea de igiena personala. Principala noastra grija a devenit cum sa imi cumparam o boxa mai mare sa  auda cati mai multi vecini ce bine le zice Don Ebrio, un rapsod local.

Don Ebrio, surprins in efortul de a-si aminti urmatoarea strofa din hitul sau etern

Multi dintre cititori vor avea reflexul, cand aud de Columbia, sa intrebe "Cum e cu gherilele, si cu traficul de cocaina ?" Sa va fie rusine, veti primi o mustrare scrisa de la Dra Pusha. Va vom raspunde (desi nu meritati): Gherilele nu mai sunt o problema majora in Columbia, singurele zone plantate cu Coca sunt in jungle greu accesibile (cam la 40-50 km spre Vest de locul de unde va vorbesc), pana spre coasta Pacificului. Ce-i drept, am auzit vorbe prin sat cum ca ar exista o fabrica de cocaina chiar in satul vecin, dar este foarte dificil sa intri acolo zilele astea, pentru ca este perioada vacantelor de vara si se organizeaza multe excursii cu clasa de la toate scolile si gradinitele din regiune.

Totusi, istoria violenta a Columbiei este rememorata cu prilejul Craciunului, cand bunicii se imbraca in Mos Gherila ca sa imparta cadouri la copii.


Este foarte mult de povestit, asa ca va lasam cu cateva poze culturale din patria marelui Gabriel Garcea-Marquez, care a scris capadopere precum "Dragoste in vremea Hahalerei". Cultura este un element esential in Columbia, dupa cum puteti uita:

La etajul 2 gasiti arta si cultura, servita cu mamaliguta si mujdei


Cutremur la Epicentrul de Cultura: reduceri seismice la toate valizele roz
Cultura Rock este bine reprezentata prin saleurile umplute Mick Jagger (cu de toate)  
Legenda spune ca lui Mick Jagger i-a venit inspiratia refrenului "I can't get no satisfaction" dupa ce a mancat o pereche de Obleas cu de toate. De altfel se vede si pe expresia lui. 


Daca nu va plac Obleas Mick Jagger, puteti incerca versiunea Rolling Stones, la vecina


Statuia "Hai sa-ti explic eu cum merge treaba"
Ramaneti pe receptie,

Fred

No comments:

Post a Comment