Tuesday, January 17, 2017

Am comis-o voiajor

Primul contact cu Columbia a fost Bogota, oras aflat la altitudine de 2600 m, unde temperatura nu prea depaseste 25 de grade vara (care n-are treaba cu vara noastra, e mai degraba anotimpul cand nu prea ploua). De asemenea, orice efort fizic este resimtit mult mai mult decat in Pantelimon sau Chitila.
 

Au si ei WTC ! mai mult, la etajul 1 se vede un calutz care fumeaza pe balcon

" 'ratz'ai dracu cu altitudinile voastre de borfasi, mai la vale n-avurati loc sa puneti orasul?" a gafait frustrata Dra Pusha dupa ce a urcat cateva trepte. Este foarte dezamagita si de temperatura, si si-a exprimat indoiala ca ecuatorul ar trece prin zona. "Poate o fi trecut in vremurile bune..."
Oricum Dra Pusha are o suspiciune ca treaba asta cu Ecuatorul, Tropicele si alte meridiane e doar o conspiratie a lui Rotschild si Soros, sa isi imparta feliile unde ne exploateaza prin bancile si guvernele pe care le controleaza. Masonii dracu !

De frig, Dra Pusha s-a refugiat in magazinul din imagine si si-a tricotat rapid o bascutza si un fular asortat
Trecand peste problemele de aclimatizare si de traducere pt Dra Pusha (incercati voi sa cereti in spaniola un ceai de Coada Soricelului sau de Trei Frati Patati), in Bogota am realizat inca o data importanta brandingului in creierul tulburel al consumatorului.
Poti avea cel mai prost produs, daca il asociezi cu un nume sau adjectiv care suna bine, produsul devine brusc "premium" sau "gourmet". Columbienii au inteles bine acest lucru, si poti gasi la tot pasul firme de genul:

- Trabucaria "Copenhaga" - nicio logica, dar suna bine !
- "Cupidon in Hawaii", o mamaligarie infecta pe marginea autostrazii

Jumari americane ! scrie si Jack's pe ele, daca aveati dubii

La prestigioasa universitate Harvard era inchis pentru receptia marfii - se bagasera Nobeli

Croitoria Toyota, probabil in ideea ca se coase la masina

In autogara, la WC: "Miami sau Chicago?" suna mai bine decat "Iti dau si hartie baiatu?"
Ca sa fie mai clar: pt Miami mai sunt doar locuri in picioare, la Chicago se merge in pozitia broscutei.

Vom reveni cu lucruri mai tropicale...


No comments:

Post a Comment